Lessen

Bij de Lange Wilm is het mogelijk om privélessen te volgen in dressuur en mennen. Wij werken in alle disciplines aan de basis, met als doel om de beoefenaar een eenheid te laten vormen met het paard. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is de gehoorzaamheid van het paard. Eenheid is nodig om goed te kunnen presteren of gewoon lekker buiten een rit te kunnen maken.

Dressuur

Dressuur is de gymnastische basis van de paardensport. Hierdoor leert het paard te gehoorzamen aan de ruiter. Bij dressuur ligt de basis van alle andere ruitersporten. Maar dressuur op zichzelf kan ook zeer de moeite van het beoefenen waard zijn. Doel van de dressuur zoals opgesteld door de FEI: Ontwikkeling van het paard tot HAPPY ATHLETE door een HARMONIEUZE en SYSTEMATISCHE OPLEIDING. Daarbij worden de NATUURLIJKE EIGENSCHAPPEN van het paard verder ONTWIKKELD. Het paard wordt daarbij: Levendig, Gehoorzaam, Soepel, en Los in zijn BEWEGINGEN gemaakt, waarbij een volmaakte HARMONIE met de ruiter tot stand komt.

Longeren

pension-rijhal-san  IMG_1777

Bijna iedereen laat zijn paard wel eens aan een longeerlijn in de rondte lopen, bijvoorbeeld uit tijdgebrek of om het paard wat energie kwijt te laten raken. Dit kan best handig zijn, maar heeft niet veel te maken met het echte longeren en functioneel trainen van een paard aan de longe, waar je tijdens het rijden of mennen voordeel van hebt.

De longeerlessen zijn geschikt voor mensen met een eigen paard of pony, die meer afwisseling willen brengen in de africhting. Er wordt aandacht besteed aan algemene theorie, en doelmatig longeren. Ook wordt er samen met u gekeken wat voor materiaal en hulpmiddelen er nodig zijn. Met weinig materiaal ( en dit hoeft niet kostbaar te zijn ) kunt u zelf aan de slag. Ook voor problemen met het rijden, kan longeren een uitkomst zijn.

[/one_half]