Pension

Bij de Lange Wilm kunt u uw paard het hele jaar door comfortabel stallen, waarbij u verzekerd bent van de juiste professionele verzorging. Bovendien kunt u dagelijks van al onze faciliteiten gebruik maken. Zowel de rijhal (binnenbaan) als de buitenbaan zijn dagelijks geopend en worden elke dag onderhouden voor optimaal rijcomfort. Ook kunt u vanuit ons pension direct met uw paard de vrije natuur in van het nabij gelegen Slangenburgse bos.

Stallen en Verzorging

IMG_8393-1024x682  pension-verzorging

Pensionstal de Lange Wilm neemt met veel liefde de dagelijkse zorg voor uw paard van u over. We zorgen voor een schone stal, gezond voer, beweging en buitenlucht.De paardenstallen zijn voldoende ruim en voorzien van drinkwater. De stallen worden elke morgen uitgemest en opgestrooid met krullen of stro. We hanteren vaste voedertijden, waarbij het voer bestaat uit pavo brok en kuilgras. De paarden worden 4 maal per dag gevoerd, tweemaal brok en tweemaal hooi. Het hooi ( voordroogkuil ) wordt door ons zelf gewonnen, en wordt elk jaar geanalyseerd om te kijken hoe de voederwaarden zijn. Dit doen wij ter controle, om de paarden optimaal te kunnen voorzien van hun behoeftes.In onderling overleg kan de zorg verder afgestemd worden op uw wensen. De stallen zijn voor pensionklanten zeven dagen per week geopend. Neem gerust contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.

Weidegang

IMG_4469  Pension-weidegang

Pensionstalling de Lange Wilm biedt de mogelijkheid om uw paard elke dag (m.u.v.zondag) weidegang te geven en dat het hele jaar door!  Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, lopen de paarden maximaal een half dagdeel buiten. Bij slecht weer, worden de paarden vroeger uit de wei gehaald, zodat ze niet koud en doorweekt zijn. Alle paarden worden apart geweid om blessures te voorkomen, maar staan wel naast elkaar voor het sociale contact. Elke wei is afgezet met lint met stroom en voorzien van drinkwater. De medewerkers van de Lange Wilm verzorgen het buitenzetten, binnenhalen, regen-vliegendekens op en af doen voor u.

Faciliteiten

IMG_3206  IMG_1819

Wanneer u uw paard stalt bij de Lange Wilm, kunt u dagelijks gebruik maken van al onze faciliteiten. Bijvoorbeeld de binnen- of buitenbaan, buiten terrein met hindernissen, hindernismateriaal, de stapmolen, de longeercirkel, wasplaats en natuurlijk de kantine. In het voorjaar wordt er een dressuurbaan op gras uitgezet. Ook is er een terrein waar u gebruik kunt maken van hindernissen, zowel voor onder het zadel, als aangespannen. Maar ook bieden we mogelijkheden voor het stallen van uw paardentrailer of menwagen.

 Omgeving

slangen  IMG_5386

De Lange Wilm is direct gelegen aan ruiterpaden die zijn aangelegd in de Slangenburg. U kunt hier komen zonder verkeer tegen te komen, weg oversteken, en u rijdt meteen op een van de ruiterpaden. Even lekker buiten uitstappen, of een buitenrit maken van een uur of langer is mogelijk. De routes zijn goed aangegeven, maar ook zelf paden verkennen behoort tot de mogelijkheid.

 

 

rijhal

Goed te weten


Pensionstalling

Binnenbak 50 x 27 meter
Buitenbak 60 x 30 meter
Vrij gebruik van stapmolen
Vrij gebruik van longeercirkel
Hindernismateriaal
Wasplaats
Afsluitbare zadelkasten
Stalling menwagen
Stalling trailer
Kantine


Weidegang

Bij ons kan het paard het hele jaar door de wei in ( m.u.v. zondag ) Dit wordt dagelijks verzorgd door de medewerkers van pensionstal de Lange Wilm. De paarden worden elk apart geweid om de kans op blessures te minimaliseren. Wel staan de paarden naast elkaar voor onderling contact.


Verzorging

Heeft uw paard speciale verzorging nodig, laat het ons weten. Wij helpen u graag met het geven van bijvoorbeeld een wormkuur of andersoortige medicatie.

Natuurlijk bent u geheel vrij om uw eigen dierenarts naar ons pension te laten komen.


Een gezond paard

Stal de Lange Wilm is veel gelegen aan het welzijn van uw paard. Wij zetten dan ook dagelijks ons beste beentje voor om met veel liefde ook uw paard te verzorgen.