Nieuws

De vernieuwde website is online 28 maart 2024

Eindelijk is het dan zover, de vernieuwde website is online. Vanaf nu gaan wij de nieuwtjes, foto's etc. alleen nog publiceren op onze website. Binnenkort gaan wij stoppen met het facebook account Pensionstal de Lange Wilm. Wil je ons blijven volgen, kijk dan op www.delangewilm.nl

U One Million geboren op 18 maart 2024

Vanavond is de merrie van Eva Aalderink bevallen van een gezond, mooi merrie veulen genaamd U One Million. De bevalling verliep volgens het boekje en Vitell en Milly maken het goed. Het is al meer dan 10 jaar geleden dat er op stal een veulentje werd geboren. Het is weer super leuk en spannend om dit mee te mogen maken. Nu nog een beetje mooi lente weer, en dan is het helemaal genieten van moeder en dochter. 

We hangen vandaag de vlag uit! Met een lach en een traan 10 maart 2024

Vandaag hangen we de vlag uit! Onze pensionstal mag weer open. Al 5 jaar worden de paarden verplicht geënt tegen het Rhino –virus, en we wisten… 100%zekerheid heb je niet. En het gebeurde, en het kwam hard aan. Bij ons, maar ook bij de pension mensen. Je weet even niet waar je het moet zoeken, maar je weet ook dat het tijd is om snel te handelen. In overleg met Dierenartsenpraktijk Zeddam besloten om de stal 14 dagen te sluiten, en volgens protocol maatregelen te treffen. Het besmette stalgedeelte werd een quarantaine stal. De volgende dag begon een tweede paard te hoesten, had wat snot, maar geen koorts. Meteen werd er een neus swab en bloed afgenomen. Een dag later kwam de dierenarts om alle mensen van stal uitleg te geven over het Rhino-virus en om vragen te beantwoorden. Maar vooraf kwam hij met heel goed nieuws. Het tweede paard was negatief, dus geen Rhino. Dat gaf enigszins rust, mede ook dat het bij het eerste paard geen neurologische vorm was. En dan komen er twee lange weken. Het protocol blijven volgen is niet zo moeilijk, dat hoort er gewoon bij, maar elke morgen de quarantaine stal in lopen met lood in de schoenen met maar 1 gedachte: hoe gaat het met de paarden? Dat is zwaar. Maar het was elke dag een opluchting, 6 ogen die je aankijken, hinniken en schoppen tegen de deur, met maar 1 doel, we willen nu eten. En dat bleef zo, 2 weken lang. Alle andere paarden zijn gelukkig ook gezond gebleven. Als eigenaar van een pensionstal zijn we blij dat we voor 5 jaar terug verplicht hebben gesteld de paarden voor Rhino te enten om een uitbraak te voorkomen. Want wij zijn van mening dat dit ons, de pensionmensen en paarden een hoop ellende heeft bespaard. Vanaf vandaag mogen wij ons normale ritme weer oppakken, de paarden weer heerlijk in de wei, een bosrit maken, genieten van de dag. En daarom hijsen wij de vlag, met een lach en met een traan.

Trots zijn we op onze pensionklanten, die het protocol netjes hebben gevolgd. Maar vooral de meiden die hun paarden in het quarantaine gedeelte hadden staan. Ondanks de spannende tijd, bleven ze rustig, hun paarden aandacht geven en verzorgen. En wat was het voor hun vanmorgen ook een opluchting dat ze met de paarden het hele terrein weer op mochten.

Verdrietig zijn we, om het paard dat er niet meer is. Achteraf was het niet het Rhino-virus, maar door onderliggend lijden, dat de eigenaar helaas moest besluiten om het paard in te laten slapen.

Paarden in januari en februari ook in stapmolen door natheid, of lekker los in de binnenbak

Bij slechte weersomstandigheden gaan de paarden  's morgens in de stapmolen in ieder geval beweging te krijgen. De pension paarden mogen ook los worden gelaten in de binnenbak, zodat ze even hun energie kwijt kunnen. Simba heeft de afgelopen maanden een speeltje gevonden in de trekker. Het was helaas zo extreem nat, dat de paarden vanaf november 10 weken dagelijks in de stapmolen gingen, 3 t/m 6 februari konden ze in de wei , en  vanaf 7 februari weer in de stapmolen. De stapmolen was in het verleden hooguit 2 a 3 weken als overbrugging. Deze lange natte periode hebben wij hier nog nooit mee gemaakt.

Kerst "stress" 2023

In oktober al mokken bestelt, als kerstcadeautje voor de mensen van pension. Zijn we eindelijk eens een keer op tijd, dus geen "kerststress". Helaas is het pakket zoekgeraakt bij de post. In december nieuwe besteld, en het duurde, en duurde. Ja ze zijn er, doos geopend, zijn de verkeerde mokken gekomen, geen 200 maar 300 ml. Balen! Het duurt nog even, maar alles komt wel goed.

Oktober, november, december 2023: Regen, regen en nog eens regen

Ride Horse Run 8 oktober 2023

Nog even aan het nagenieten van de Ride Horse Run 5 km die door 16 teams is volbracht. Een leuke sportieve en mooie dag met een relaxt sfeertje. De teams streden voor de snelste tijd, een persoonlijke overwinning, of gewoon voor de gezelligheid. Het team Triple Blond had met 23.04 de snelste tijd. Op een 2e plaats team de Dwalende Dravers met een tijd van 23.32. Op de 3e plaats team de Turbo Trotters met een tijd van 23.37. Het was een geslaagde dag, mede dankzij de vrijwilligers en de sponsoren Staasbosbeheer, Welkoop Zelhem, Pavo en Koko Bizjoe.

Weekendje formule 1 Zandvoort 25-26-27 augustus

Vrijdags vetrokken met de trein, een heerlijke dag in Amsterdam gehad, en zaterdag naar Zandvoort voor de kwalificatie. Op zondag naar de race, waar we Max verstappen hebben zien winnen! Wat een fantastisch weekend. Patrick Wormgoor en Ellen Lievestro waren zo lief om het weekend de werkzaamheden en het verzorgen van de paarden op zich tee nemen. Dank jullie wel toppers, wij hoefden een weekend niet aan de viervoeters PK's te denken, en zo af en toe is dat super fijn.

Kletsnatte dag wolkbreuk op 2 augustus 2023

Een heerlijke dag. Lekker zonnetje, nog geen wolkje aan de lucht. En toen werd het plotseling wel heel donker boven de Lange Wilm. In nog geen kwartier was het een grote waterpartij in de wei. Maar de paarden vonden het niet erg. Een aantal waren zo enthousiast dat ze in het water gingen rollen.

Drone opnames 13 juli 2023

Cas heeft de afgelopen weken drone opnames gemaakt van pensionstal de Lange Wilm. Na wat knippen en plakken is dit het resultaat geworden. We zijn er heel blij mee. Dankjewel lieve Cas voor alle tijd en werk wat je hiervoor hebt gedaan. 

Roparun 28 mei 2023

Roparun team Willemstad in Touch kwam ook dit jaar weer op bezoek om uit te rusten en bij te tanken. Wat een geweldig weerzien van deze toppers. Ook dit jaar geld ingezameld, en voor de teamleden een leuk aandenken gemaakt. Later hoorden wij, dat ze succesvol waren gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam.

Tjop tjop vroeg op 7 mei 2023

Als je van een zaterdag een zondag maakt, maak je van de zondag een zaterdag. Tjop tjop vroeg op om eerst de stallen te doen. Want de waterbakken hadden weer een schoonmaakbeurt nodig. Alles weer klaar zodat de paarden schoon en fris drinkwater hebben in de wei.

Koningsdag 27 april 2023

De paarden vanmorgen al vroeg

naar buiten gedaan, heerlijk in de frisse lucht,

windstil maar vooral kunnen genieten van het zonnetje.

Eindelijk een beetje lente gevoel.

Simba, onze Lion King van stal kreeg natuurlijk
vandaag een extra koningsmaal.

Van oud naar nieuw 31 december 2022

Na heel veel jaren, alle weersomstandigheden te hebben overleefd, werd het in verband met ouderdom tijd voor nieuwe houten deuren in het achterhuis. Afgelopen half jaar is na grondige voorbereiding het grote project in gang gezet. Met vakmanschap en precisie is alles gezaagd, geschroefd, geverfd en gemonteerd. Ook de raamkozijnen zijn gerenoveerd. We zijn ontzettend dankbaar dat Walter en Jan dit voor ons hebben willen doen. Zoveel werk verricht aan boerderij de Lange Wilm, gebouwd in 1900 en nu in ere hersteld. Wat is het mooi en functioneel geworden. Het geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Het is in 1 woord: Prachtig. Hiermee maken we een mooi nieuwe start in 2023. Wij wensen iedereen een prettige jaarwisseling toe!

Feestje 25 jaar de Lange Wilm

Op zaterdag 17 december was het dan zover. Het feest gevierd voor het 25 jarig bestaan. `s morgens werd cafe de Stooff gebracht, en konden we het gaan inrichten. `s Avonds de lampjes en de kachel aan, barkeepers Cas en Joep, fotograaf Suze, DJ Haas aanwezig, en het feest kon beginnen. Wij willen iedereen bedanken voor de superleuke en gezellige avond. En natuurlijk voor de mooie cadeaus en de vele felicitaties op welke manier dan ook.

25 jarig bestaan de Lange Wilm 14 december 2022

Wat vliegt de tijd. Op 14 december was het alweer 25 jaar geleden dat pensionstal de Lange Wilm feestelijk werd geopend. We werden verrast door 2 super gave cadeaus. Een hele mooie handgemaakte bol van hoefijzers, gekregen van Liesbeth en Remy, Suze en Jesse, Cas en Zoe. En extra speciaal omdat Remy deze bol zelf heeft gemaakt. En Van Walter stond er een heel mooi eigen gemaakt tweezits bankje voor bij het achterhuis. Het was een onvergetelijke avond, met een lach en een traan.

Nieuwe verlichting in de binnenbak 4 november 2022

Robert heeft in de binnenbak de 48 lampen die er hingen vervangen voor ledverlichting. Een hele klus, maar dankzij een hoogwerker wel op een prettige en veilige manier kunnen werken.

Nieuwe gevelbekleding en windveren  augustus 2022 

In de vakantie tijd worden er elk jaar wat grotere projecten ondernomen. Deze maand heeft Robert nieuwe gevelbekleding en windveren gemonteerd bij de " ligbox" stal, wat al ruim 26 jaar in gebruik is voor wasplaats en opslagruimte. Robert werkt doordeweeks bij Serku kunststof  in Haaksbergen, dus voor hem appeltje-eitje. Heel blij mee, en samen met de geverfde deuren kunnen we hier weer jaren van genieten.

Een mooie zonnige zondag op 7 augustus 2022

We nemen een mooie zonnige zondag, een watergat gevuld met een hele boel liters water, een paar dozijn leuke, gekke, gezellige , mensen. Met hun geweldige , lieve, stoere paarden, een heel enthousiast publiek, een super verzorgde catering en als slot een aantal fotografen die niet bang zijn voor water om het geheel op de gevoelige plaat vast te leggen.

Zerou 26 juli 2022

En toen....kwam Zerou op mijn pad. Eigenlijk heel onverwachts. Zerou kwam hier in pension, en vanaf dag 1 had ik het gevoel dat we elkaar al heel lang kende. Door omstandigheden kwam Zerou te koop. Eigenlijk was ik er nog niet aan toe, een ander paard. Maar toch gedaan. En ben heel blij met hem, ook nog mijn favoriete kleur, een mooie vos. 

2e snede hooi 16 juli 2022

De tweede snede hooi van eigen land weer in de baal. Daar kunnen de paarden de aankomende winter weer lekker van smullen.

El Sorento 21 juni 2022

Onze lieve El Sorento is niet meer.... Vandaag afscheid moeten nemen van onze grote vriend, mij  allessie El Sorento. Als veulen gekocht, zadelmak gemaakt door Vera Huntink, beleerd voor de wagen door Gerard Leijten, en toen samen vele uren met elkaar doorgebracht. Een bijzonder paard!

                                       Voor altijd in ons hart

Het nieuwe bord en vlag geplaatst 21 juni 2022

Het nieuwe bedrijfsnaambord en de Achterhoekse vlag hebben Robert en Remy vandaag geplaatst. We zijn, en voelen ons ras echte Achterhoekers, dus heel blij met het resultaat.

Sinds juli 2018 heeft de regio Achterhoek haar eigen vlag. De verschillende kleuren groen in de vlag representeren de weilanden en bossen in de achterhoek; het licht gebogen witte kruis verbeeldt de Achterhoekse kronkelwegen met bomenrijen erlangs.

Roparun 5 juni 2022

Hoe leuk kan het zijn als je in de middle of nowhere woont en gevraagd wordt om een rustpunt te zijn voor Roparun 2022 team Willenstad in Touch 354. Dat hebben we geweten. Een team vol enthousiaste, sportieve, leuke en lieve mensen kwamen rond 18.00 u aan op de Lange Wilm. De rust werd gebruikt om de deelnemers te verzorgen, en weer op te peppen voor de volgende shift. Dat gaf ons de tijd om de donatie te overhandigen dat we samen met onze stalgenoten hadden ingezameld, o.a. door T-shirt verkoop. Daarnaast kreeg elk teamlid een zelfgemaakte happy stone als aanmoediging voor de prestatie die ze moeten leveren. Verrast met een Roparun T-shirt en een bosje rozen was er nog even tijd voor een groepsfoto om daarna het team uit te zwaaien. Op naar de Coolsingel , succes!!

Weekendje weg 7, 8 en 9 mei 2022

Na 5 jaar vonden wij dat het eens tijd werd voor een weekendje weg. Maar om dan met een gerust hart weg te kunnen gaan heb je hulp nodig om de pensionpaarden en verdere werkzaamheden te verzorgen. Gelukkig kunnen wij dan altijd een beroep doen op Patrick en Ellen. Dankzij jullie hebben wij van een heerlijk weekend Amsterdam kunnen genieten.

Stormschade 20-02-2022

Na storm Corrie en Dudley kwam Eunice ook over de Lange Wilm razen, met als gevolg schade aan het dak van het achterhuis. Gelukkig bleven de paarden er rustig onder, en was er alleen materiele schade. Maar het dak moest wel weer dicht, omdat de weersvoorspelling er niet gunstig uit zag. Samen met Remy, Patrick en Ellen (die spontaan kwamen aan waaien) begonnen aan de grote klus. Na een dag hard werken hadden we het dak hersteld, net voordat het begon te regenen. Wat een top team. Moe maar voldaan  was het tijd voor een biertje, en lekkere erwtensoep gemaakt door zus Liesbeth. Ontzettend bedankt voor het helpen. Zonder jullie was deze klus niet geklaard. Samen sterk!

Kerstman komt aanwaaien op de Lange Wilm

Onverwachts kwam de kerstman himself op stal. Hij had zich gesetteld bij de stal van El Sorento, die al dat lekkers aan wortels en appels al lang had gezien. Voor de pension mensen een leuke kerstbal met een foto van hun eigen paard.

Een prachtige wintermaand 18 december 2021

Soms heb je van die winterse maanden dat alles mee zit. De paarden, ondanks de vorst toch naar buiten kunnen. De nachten met lichte vorst, overdag een heerlijk zonnetje en bijna geen wind. Dan is het bij ons op stal ook genieten. Voorbereidingen treffen voor de feestdagen, zodat het een gezellige kerstsfeertje wordt.

Clinic Renate Uytert 11 juli 2021

Vandaag was er een clinic van Renate Uytert bij ons op stal, georganiseerd door Eva Aalderink. Tien deelnemers hadden 45 minuten les met 2 combinaties. En als klap op de vuurpijl een gezellige lunch. In september komt Renate nog een keer op de Lange Wilm. Mocht je mee willen rijden, dan kun je informatie opvragen bij Eva Aalderink.

Ellen Lievetro 25 jaar op de Lange Wilm 8 juni 2021

Vandaag een hele mooie en lekkere taart gekregen met een lieve kaart van Ellen. 25 jaar terug kwam Ellen met haar oogappel Findy als eerste op stal, nog voordat de Lange Wilm een jaar later een officiële pensionstal werd. Samen van alles meegemaakt, lief en leed met elkaar gedeeld. Findy kreeg een veulentje, genaamd Collin waar Ellen nu ook alweer 14 jaar van geniet. wat vliegt de tijd. Wij hopen op nog vele mooie jaren samen. Dankjewel.

Simba de Queen mei 2021

Hier is hij dan, Simba de Queen van stal. Geen lieve, brave shetlander, maar een ondeugend "ding" met gebruiksaanwijzing. Maar wat een scheetje, en toch op zijn manier een lieverd. Simba kwam uit een koppel die verwaarloost waren, en in beslag zijn genomen. Deze worden dan opgevangen en weer opgeknapt bij Paard zoekt baas. Van daaruit worden ze dan weer verkocht. Nooit geen spijt van gehad, hij past bij ons, en we hopen dat hij hier nog lang van zijn leven mag genieten en ondeugend kan zijn.

Slangenburgh-Boode 30 mei 2021

Een leuk stukje over onze pensionstal. Met op de cover Eva Aalderink met Vitell en Esmee Jansen met Boyco

21 mei 2021 Annet ziet Sarah   

Vandaag 50 jaar geworden. Geweldige Sarah s' gekregen, en zelfs El Sorento stond bij het oprit. De stal mooi versiert, en vele mooie cadeaus gekregen.

Rond een uur of 11 kwamen er 3 levende Sarah's aan lopen. We konden er niet achter komen wie dit nou waren. Na een half jaar kwam de oplossing: Het waren mijn zus Liesbeth, nichtje Suze en Patricia. 

Lente kriebels 26 april 2021

De grote voorjaars schoonmaak is begonnen. Vier stallen schoon, nog 25 te gaan. Maar is de klus geklaard, zijn de paarden en wij weer blij. Alles weer spik en span!

Online dressuur 28 maart 2021

Door de corona is er veel veranderd. Hoe fijn en bijzonder is het dat we in deze andere tijden onze paarden kunnen verzorgen en rijden. De fantastische ligging aan de bosrand van de Slangenburg nodigt uit tot een heerlijke bosrit maar vandaag stond er ook iets anders op de agenda: Online dressuur proeven rijden. Deze nieuwe manier van wedstrijd rijden is zo opgezet dat een proef wordt gefilmd en daarna wordt opgestuurd om door een jury (KNHS) te worden beoordeeld. Natuurlijk zijn er spelregels en die zijn terug te vinden op paardrijden.nl. Wij hebben genoten van de combinaties in de ring.

filmpje winter februari 2021

Op 14 februari deden we de achterdeur open en was dit het resultaat. Koning winter was ook de achterhoek binnen gestormd. Een aantal dagen met heel veel extra werk. Maar toen het stopte met sneeuwen was het ook wel weer genieten.

Dag lieve Merle met je mooie lach

Op 22 Januari 2021 kregen wij het verdrietige bericht dat Merle, die met haar paard Barros bij ons op stal stond, plotseling is overleden. In de bloei van haar leven, nog maar 22 jaar. 

Dag lieve Merle ..... we missen je

 

2020

15 november 2020

Je hebt een idee voor een kerstcadeautje voor de pensionmensen: Een halster + hoevenkrabber ...Daarvoor heb je nodig: een hoefijzer, stukjes metaal, de achterhoekse ...., en natuurlijk het belangrijkste, een hele handige klusser., Robert. Je laat hem een paar avonden prutjen in de werkplaats, en dan is dit het eindresultaat.

6 augustus 2020

Vanmorgen heeft Robert de 4e en tevens laatste ventilator opgehangen in de stallen. Heel blij mee, en ik denk de paarden ook. Je bent een topper Robert!

                                                                                            

20 april 2020

Vandaag met Cas de Slangenburg in geweest om een deel van de ruiterpaden te slepen, harken, en de achtergebleven rommel op te ruimen. Geen vervelend werk, het was héérlijk in het bos. Natuurlijk mocht Sjakie met de lijn vast aan de broek mee. Het overige deel van de route doen we binnenkort, zodat de ruiterpaden er weer netjes bij liggen                                                                                       

12 april 2020 Robert ziet abraham  

Robert is vandaag 50 jaar geworden, en daarbij  horen natuurlijk de Abrahams en gedichten. Een hele leuke, gezellige dag gehad.

16 maart 2020

De longeercirkel was toe aan een opknapbeurt. Nieuwe bodem met drainage en sproeiers. Hopelijk kunnen we in het najaar en winter een langere tijd heerlijk buiten longeren.                         

2019

15 december 2019

Een lunch/brunch gehad tussen de paarden met de pensionklanten. Het was een geslaagde en een gezellige middag.

                                                                                           

28 april 2019

Na ruim 20 jaar was het tijd om de stapmolen te renoveren. Het team van KGV Klein Gotink heeft de bestrating en de omheining ( waar nodig was ) vernieuwd. We kunnen er weer jaren mee vooruit. Super bedankt Mark en Tjeerd. Top gedaan!

                                                                                                   

2018

22 juli 2018

We zijn helemaal niet opdringerig, het mag ook morgen of overmorgen maar laat het alsjeblieft gaan regenen. Een hele lange periode van droge dagen. Geen spatje regen te bekennen. Ook de maand augustus bleef het droog.                                                                                                     

December 2018

De weersvoorspellingen waren wel harde wind, maar geen storm. Over de Lange Wilm raasde wel een windvlaag, die zorgde voor schade aan dak en ligboxstal. Een aantal trailers waren op elkaar gebotst, maar geen schade.

22 juni 2018

Wat fijn dat het vakantietijd is. Afgelopen week hulp gehad van Suze, Cas en Marit. Samen de buitenkant van de rijhal weer strak in de verf gezet. Was nodig, omdat er roodblik achter was gebleven van het sproeien. Dat probleem is verholpen door een andere manier van sproeien. Het was een heel karwei, maar we hebben het mooi gefikst. Bedankt Suze, Cas en Marit, geniet van jullie vakantie.                                                

6 januari 2018

De ruiterpaden in de Slangenburg vandaag voorzien van nieuwe bordjes. De route is ongeveer 12 kilometer, en toegankelijk voor ruiters en menners. Bij de Lange Wilm kunnen mensen van buitenaf de auto en trailer parkeren, om van hieruit de route te rijden.                                                                          

2017

14 december 2017 

Blij verrast door onze pensionklanten.  20 jaar geleden is pension en africhttingsstal de Lange Wilm geopend. Voor ons een dubbel gevoel, vandaar dat wij dit jubileum in stilte voorbij wilden laten gaan. Maar daar dachten de pensionklanten anders over, en werden wij om 20.00 uur in de knol-o-theek verwacht. Na een mooie toespraak werden wij verrast met een heel mooi cadeau.

                                                                                        

12 november 2017

Het zit er op! Voor een half jaar terug de knoop doorgehakt. De asbest sanering in gang gezet, en de voorbereidingen getroffen. Een hele strakke planning, en met de medewerking van de pensionklanten en het weer, is het gelukt om binnen een week 2 schuren en 1 stal te saneren, renoveren en te voorzien van nieuwe golfplaten. Het ziet er weer strak uit.                                                                                   

20 september 2017

Afgelopen zondag een gezellige middag en avond met een groot aantal pensionmensen gehad. Dit jaar werd het georganiseerd door Suzanne en Esther. Super mooi weer wat goed uit kwam, omdat ze een buiten activiteit bedacht hadden. Een verhaal, wat uitgebeeld moest worden door middel van foto's. En als afsluiting een heerlijke barbecue.                  

30 april 2017

Met dit weer is het een mooie gelegenheid om wat grotere klussen aan te pakken. Met de hulp van Cas en Suze hebben we afgelopen week alle laurier om de stapmolen en in de men hindernis gesnoeid. Een flinke klus maar vele handen maken licht werk.                                                                                                                                      

2016

30 Oktober 2016

Om in de toekomst aan de eisen van Stichting Veilige Paardensport te kunnen voldoen, is er afgelopen dinsdag door VDS Trading uit Doetinchem veiligheidsfolie in de rijhal op het glas bevestigd, zodat iedereen op een veilige en verantwoorde manier van onze accommodatie gebruik kan maken. Het was al veilig, maar nu nog veiliger.                                                                          

30 - 10 - 2016

25 april 2016

Vanmiddag hebben wij Ellen Lievestro met haar paard Collin in het zonnetje gezet. Ellen staat al 20 jaar bij ons op stal. In april 1996 kwam ze samen met haar merrie Findy, waarmee ze ook de eerste pensionklant werd van de Lange Wilm. Met een bosje bloemen voor Ellen, en een mooie deken voor Collin hebben wij haar verrast. Ellen, bedankt voor het vertrouwen in deze 20 jaar, en hopelijk komen er nog vele jaren bij.