Pension

Bij de Lange Wilm kunt u uw paard het hele jaar door comfortabel stallen, waarbij u verzekerd bent van de juiste professionele verzorging. Bovendien kunt u dagelijks van al onze faciliteiten gebruik maken. Zowel de binnenbak als de buitenbak zijn dagelijks geopend en worden elke dag onderhouden voor optimaal rijcomfort. Ook kunt u vanuit ons pension direct met uw paard de vrije natuur in van het nabij gelegen Slangenburgse bos.

Stalling en verzorging

Pensionstal de Lange Wilm neemt met veel liefde de dagelijkse zorg voor uw paard van u over. We zorgen voor een schone stal, gezond voer, beweging en buitenlucht. De paardenstallen zijn voldoende ruim en voorzien van drinkwater. De stallen worden elke morgen uitgemest en op gestrooid met stro. We hanteren vaste voedertijden, waarbij het voer bestaat uit Pavo brok, kuilgras en hooi. De paarden worden 5 maal per dag gevoerd, tweemaal brok en 3 maal hooi. Het hooi (voordroogkuil) wordt voor een deel door ons zelf gewonnen, en bijgekocht, en wordt elk jaar geanalyseerd om te kijken hoe de voederwaarden zijn. Dit doen wij ter controle, om de paarden optimaal te kunnen voorzien van hun behoeftes. In onderling overleg kan de zorg verder afgestemd worden op uw wensen. Bijvoeren is toegestaan, op kosten van de eigenaar. De stallen zijn voor pensionklanten zeven dagen per week geopend. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Weidegang

Pensionstalling de Lange Wilm biedt de mogelijkheid om uw paard dagelijks (m.u.v. Zondag) weidegang te geven en dat het hele jaar door!  Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, lopen de paarden maximaal een half dagdeel buiten. Bij slecht weer, worden de paarden vroeger uit de wei gehaald, zodat ze niet koud en doorweekt zijn. Alle paarden worden apart geweid om blessures te voorkomen, maar staan wel naast elkaar voor het sociale contact. Elke wei is afgezet met lint met stroom en voorzien van drinkwater. Wij zorgen voor het buiten zetten en binnenhalen van uw paard.

Faciliteiten

Wanneer u uw paard stalt bij de Lange Wilm, kunt u dagelijks gebruik maken van al onze faciliteiten. Bijvoorbeeld de binnen- of buitenbak, hindernismateriaal, stapmolen, longeercirkel, wasplaats en natuurlijk de kantine. Ook bieden we mogelijkheden voor het stallen van uw paardentrailer.

Omgeving

De Lange Wilm is direct gelegen aan ruiterpaden die zijn aangelegd in de Slangenburg. U kunt hier komen zonder verkeer tegen te komen, weg oversteken, en u rijdt meteen op een van de ruiterpaden. Even lekker buiten uitstappen, of een buitenrit maken van een uur of langer is mogelijk. De routes zijn goed aangegeven, maar ook zelf paden verkennen behoort tot de mogelijkheid.

Verplichte stal voorwaarden

  • 2x per jaar Rhino enting
  • 1x per jaar Influenza enting
  • Voorjaar: mest onderzoek
  • Winter: blind ontwormen Equest Pramox

Rondleiding

Iedereen is welkom op de Lange Wilm, of je recreatief rijdt of een wedstrijdrijder bent, 3 of 6 keer in de week rijdt, maar wat voor ons wel heel belangrijk is, is dat de eigenaar verantwoordelijk is voor de dagelijkse aandacht, verzorging en beweging van zijn/ haar paard.

Spreekt de visie van pensionstal de Lange Wilm u aan, bel dan met Annet 0615553820 voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij geven u dan graag een rondleiding en informeren u in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden. Belangrijk is, dat we kijken of wij het zelfde denken over "het paarden houden".

Prettig thuis voelen

Uw paard en u moeten zich thuis voelen! Daarom zetten we ons voor de volle 100% in om uw paard van een aangenaam verblijf te voorzien, voorzien van alle gemakken en het nodige comfort.

Dichtbij de natuur

Trainen en ontspannen. de Lange Wilm biedt diverse mogelijkheden om met uw paard te trainen of te ontspannen. We bevinden ons echt op het Achterhoekse platteland, te midden van de landerijen en bossen. Binnen vijf minuten bevindt u zich met uw paard midden in de natuur